Erik van Leeuwen

Ik ben in 1967 geboren en opgegroeid in Wassenaar. De liefde voor de sport in het algemeen en atletiek in het bijzonder heb ik met de paplepel ingegoten gekregen door een vader die verdienstelijk sprinter was. 30 jaar na mijn eerste schreden bij de pupillen ben ik nog altijd actief lopend wedstrijdlid bij Leiden Atletiek. Naast pogingen om snelle wedstrijden op middenlange- en lange afstand te lopen, ben ik ook actief als bestuurslid communicatie. In die rol verzorg ik onder andere de website en het clubblad van de vereniging. Daarnaast ben ik één van de organisatoren van de Gouden Spike, een ambitieuze nationale topwedstrijd op de baan. In het dagelijks leven ben ik IT Consultant bij Logica, gedetacheerd bij het Ministerie van Defensie.

De combinatie atletiek en fotografie viel helemaal op zijn plaats toen ik een paar jaar terug foto's begon te maken voor de Atletiekunie. Inmiddels is deze bijbaan serieus geworden en ben ik bij praktisch elke nationale en internationale wedstrijd van de partij om de Nederlandse atleten vast te leggen. De foto's worden door de bond voor allerlei uitingen gebruikt. Sinds 1 januari 2008 zijn mijn foto-activiteiten ondergebracht bij Erki Pictures.

Voor mijn fotowerk gebruik ik professionele Nikon-apparatuur: een D300 en een D3 body en 14-24/2.8, 24-70/2.8, 70-200/2.8 en 300/2.8 objectieven.